Aalestrup er blevet gjort klar til foråret

Mange frivillige mødte op, da byens gader og torve skulle rengøres

AALESTRUP: Kalenderen sagde 9. april og vejret viste sig fra den pæneste side med forårsvarme, da et hold frivillige forleden mødte op på Store Torv i Aalestrup, til rengøringsdag.

30 personer ville gerne hjælpe med at gøre byen forårsklar. Selvfølgelig var de ”Grønne Seniorer” mødt op, ligesom medlemmer af Lions Club, to friske brandmænd og andre af byens borgere, der ville bruge en lørdag formiddag i en god sags tjeneste.

Aalestrup Handel & Erhverv har overtaget aktiviteten efter den tidligere borgerforening og formanden Karl W. Carlsen var koordinator for dagen og bød velkommen.

Efter morgenkaffe i Galleri Aalestrup blev alle orienteret om, hvilke ruter der skulle besøges og hvor der skulle samles affald. Deltagerne blev udstyret med sække, handsker, gribetænger m.v. og  var derefter klar til at gå til angreb på affaldet i gaderne.

I dagene forinden havde Aalestrup Naturefterskoles elever samlet affald, blandt andet langs omfartsvejen og på dele af Himmerlandsstien. Arrangørerne havde også fået melding om, at andre skoler gerne ville give en hånd med på skoledagene.

De frivillige brandmænd var mødt op med den store vandvogn, og kørte gennem byen og spulede veje, fortove, pladser og torve. Og det bliver gjort på en yderst effektiv måde, så hele byen dufter frisk og dejlig efter sådan en behandling.

– Det er dejligt, at så mange møder op år efter år og deltager i rengøringsdagen, sagde Karl W. Carlsen. Det er en hyggelig dag, som bliver afsluttet i Galleri Aalestrup til pizza og en lille en til halsen.

Det er Aalestrup Handel & Erhverv, der takker for hjælpen til de mange der mødte op, og som sørgede for noget at spise og drikke til de aktive, før og efter de travle timer med rengøring i byen.

Alle synes, at det er vigtigt, at stå sammen om at holde byen ren. 

– Det har tidligere været ældre borgere, der har været flittigst til at møde frem. Men denne gang deltog også mange børnefamilier, og det er godt, at børnene også lærer, at være med til at holde byen ren. Det var en super dag, siger Karl W. Carlsen. 

Formanden for Aalestrup Handel & Erhverv opfordrer da også alle, såvel firmaer, butikker som private, til at samle affald på deres eget område.

Del
Vil du læse mere af
Hanne Monrad
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Hanne Monrad

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!