Bertel Haarder synger og fortæller i Aalestrup

Bertel Haarder. Fotograf Steen Brogaard.

Den folkelige og belæste fhv. politiker kommer 1. marts

AALESTRUP: Aalestrup Menighedsråd og den lokale afdeling af Foreningen Norden får i næste uge besøg af den meget berejste, belæste og folkelige forhenværende politiker, Bertel Haarder.

De to foreninger har inviteret Bertel Haarder til at fortælle om sit lange liv i politik, hvor især det nordiske arbejde har haft en stor plads i hans hjerte.

Bertel Haarder blev første gang valgt til folketinget i 1975, og har i mere end 40 år haft sin gang på Christiansborg og de nærtliggende ministerier – dog afbrudt af en periode som EU-parlamentariker fra 1994 til 2001, hvor han i den første periode også var medlem af folketinget. Han genopstillede ikke ved det seneste folketingsvalg, og forlod folketinget, som den politiker, der siden etableringen af folketinget i 1849, har siddet længst – 42 år, tre måneder og 18 dage.

Gennem sin lange politiske karriere oplevede han at være minister for ikke mindre end 10 ministerier – altid to af gangen. Størst kærlighed har han haft for det undervisningsmæssige område, og   i flere perioder var han undervisnings- og forskningsminister, men også kulturområdet og ikke mindst det folkekirkelige område har nydt godt af Bertel Haarders store viden og lyst til at bevare kirkens status. Han er citeret for at sige, at han som kirkeminister betragtede sig selv som en slags ”pedel” og ikke en ”chef” for kirken.

I sin periode som indenrigsminister tog Bertel Haarder efter svensk forbillede initiativ til at ”skabe” et dansk folkemøde. I juni 2011 blev det første møde holdt på Bornholm, og det har siden været en succes med op til 60.000 besøgende gæster hvert år og med forskellige temaer. Flere gange har Bertel Haarder skrevet en lejlighedssang til mødet. Mest kendt er nok hans folkemødeslagsang som indledes med ordene: ”Kære fjolser og lærde ugler”.

– Til mødet i sognehuset i den kommende uge vil han under overskriften “Bertel Haarder – dansker, skandinav og europæer”  fortælle om et langt liv i politik. Han har også plukket syv sange ud fra den nye højskolesangbog, som skal synges og knyttes kommentarer til, fortæller menighedsrådsmedlem Per Bisgaard, Aalestrup.

– Aalestrup Kirkes organist Jette Moeslund vil akkompagnere Bertel Haarder, og tilhørerne opfordres til at synge med, så sognehuset kommer til at lyde af velklang.

De to foreninger har sendt en åben invitation til arrangementet og forventer og håber, at mange vil benytte lejligheden til at høre og møde et ”dansk, skandinavisk og europæisk fyrtårn” i sognehuset i Aalestrup.

Del
Vil du læse mere af
Hanne Monrad
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Hanne Monrad

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!