Håndboldens storhedstid i Aalestrup

Førsteholdet der rykkede op i 2. division i 1973. Bagerst fra venstre Vagn Lillethorup, Bjarne Sørensen, Elis Nielsen. Forrest fra venstre Iwan Christiansen, Ivan Struntze, Finn Larsen, Sigurd Christensen, Arne Christensen, John Lillethorup og Karsten Frederiksen.

Aalestrup KFUM markerer specielt jubilæum

AALESTRUP:  Nogle af de spillere, der var med dengang, bl.a. Arne Christensen, Finn Kristoffersen og Per Sørensen har i den senere tid arbejdet med muligheden for at samle så mange spillere, som muligt fra holdet dengang og sammen med AIF og  AIF’s Støtteforening har de arrangeret en eftermiddag, lørdag den 1. april i Aalestrup Idrætscenter for at markere og mindes de gode år med tophåndbold i Aalestrup.

Året er 1972 og interessen for håndbold i Aalestrup er på sit højeste da klubbens herrehold netop har sikret sig oprykning til 2. division, dengang landets næsthøjeste række, efter en meget flot sæson hvor holdet endte på en meget sikker 1. plads.
En af grundene for holdets flotte spil i den forgangne sæson må ikke mindst tillægges holdets spillende træner Iwan Christiansen, som før sæsonstart kom til klubben med et CV, der tæller 99 kampe på det danske landshold, samt utallige kampe for sin tidligere klub, Aarhus KFUM.

Dette betød dengang meget for byen og oplandet, og folk kom fra nær og fjern og bakkede op om holdets kampe mod modstandere fra både ind – og udland.
Holdet bestod dengang af mange unge spillere som var med til, samme med rutinerede kræfter, at fastholde holdets forbliven i toppen at 2. division i gennem syv sæsoner, hvilket i sig selv var en præstation af et hold med base i en by af Aalestrups størrelse.
Dette smittede også af på klubbens ungdomsafdeling, der i denne periode voksede sig stor og hørte til blandt landets bedste.
Også byens erhvervsliv var med på rejsen og viste en meget stor opbakning til både holdet og klubben.

Nu her 50 år efter oprykningen til landets næstbedste række, er det lykkedes at samle mange af de profiler, der var med dengang i klubbens storhedstid, og disse mødes i Aalestrup Idrætscenter lørdag den 1. april 2023 for at overvære klubbens hold i 3. division, spiller sæsonen sidste kamp , hvor en evt. oprykning kan komme på tale.
Det er lykkedes at samle 20 af spillerne fra dengang, blandt dem er Iwan Christiansen, som var holdets spillende træner, til et glædeligt gensyn og skulle der være nogen der lægger vejen forbi den dag, afholdes der en lille reception i hallens kantine kl. 17.00 – 18.00 hvor alle er velkomne til en snak om gamle dage.

Del
Vil du læse mere af
Hanne Monrad
Se alle artikler
Kommentér

Vil du læse mere af Hanne Monrad

HAR DU IKKE MODTAGET VESTHIMMERLANDS AVIS?

Udfyld denne elektroniske formular til Budnet, hvis du bor i Aalestrup by eller syd for Aalestrupklik her!

Du er også velkommen til at kontakte deres kundeservice på tlf. 99 12 83 31 i dette tidsrum mandag-torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8.00-12.00.

Udfyld denne elektroniske formular til Nordjyske Distribution, hvis du bor nord for Aalestrup eller i Klejtrup områdetklik her!

Du er også velkommen til at kontakte dem på reklamation@dnmh.dk eller ringe til deres kundeservice på tlf. 99 35 34 50 i dette tidsrum fredag kl. 8.00-14.00 og mandag kl. 9.00-12.00.
Husk at budene tilknyttet Nordjyske Distribution omdeler aviserne frem til torsdag kl. 19.00!